Hvorfor skal man vælge en ergonomisk kontorstol?

Der er ikke nogen tvivl om, at der er mange danskere, der arbejder på kontor og som derfor tilbringer størstedelen af deres hverdag siddende i en kontorstol. Det er nok også indlysende for de fleste, at man derfor skal have en kontorstol, der giver optimal støtte og komfort.

Flere og flere danskere begynder at lide af rygproblemer og det er altså ikke kun ældre håndværkere, der bliver nedslidte. Det ses i stigende grad hos borgere, der har arbejdet på kontor i mange år og det er stort problem. Usunde arbejdsstillinger kombineret med det lave aktivitetsniveau på et kontor er direkte skyld i at mange danskere får skader i ryg, skulder og lænd.

Det er et problem, der er svært at undgå, men man kan gøre virkelig meget, hvis man sørger for at skaffe en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol kan indstilles på alverdens ledder og kanter, hvilket gør at man kan opnå den optimale arbejdsstilling og dermed være med til forebygge potentielle skader.

Vi har naturligvis masser af ergonomiske kontorstole, så tag et kig i det store udvalg og finde de bedste stole til dine behov.

[products limit=”3″ columns=”3″ category=”34″ orderby=”date” order=”DESC”]

Der er virkelig mange gode grunde til at vælge en ergonomisk kontorstol. At sidde i en kontorstol i længere perioder kan helt sikkert forårsage lændesmerter eller forværre et eksisterende rygproblem. Dette sker fordi det at sidde i en kontorstol er en statisk kropsholdning, der øger belastningen i ryggen, skuldre, arme og ben, og kan især tilføje store mængder tryk på rygmusklerne og rygsøjlen generelt.

Når man sidder i en kontorstol i lang tid, er der en naturlig tendens til at man kommer til at hænge i stolen, og denne holdning kan belaste rygsøjlen og de omkringliggende strukturer i rygsøjlen. Over tid kan den forkerte siddestilling beskadige rygstrukturen og bidrage til eller forværre rygsmerter.

En ergonomisk kontorstol er et værktøj, der når det bruges korrekt, kan hjælpe med at maksimere rygstøtten og opretholde god kropsholdning, mens du sidder. Men det er ikke nok blot at købe en ergonomisk kontorstol, for det er også nødvendigt at justere kontorstolen til den enkelte bruger, så man kan være sikker på, at man opnår den optimale komfort og aflastning af rygsøjlen.

Du bør købe en stol, du nemt kan justere så den passer lige til din krop. Langt de fleste vil være tilfredse med en stol, der giver en mulighed for at sidde med fødderne fladt på gulvet, med armene vandrette med skrivebordet og lårene vandrette med gulvet. Derudover bør man vælge en stol med justerbare armlæn og nakkestøtte. Vælg materialer, der er slidstærke og som er nemme at vedligeholde. Det er også værd at overveje de mere praktiske elementer som hvorvidt stolen skal benyttes på tæpper eller på glatte gulve.

Der er altså nok at overveje og derfor skal man være sikker på at man vælger den rette model. Heldigvis har vi et stort udvalg, så man kan være helt sikker på, at man får den optimale stol.

Komfort giver øget produktivitet

På et travlt kontor vil man naturligvis gerne have at ens medarbejdere er produktive og får lavet en masse, men hvis der er noget, der kan ødelægge produktivitet, er det stress og udmattelse. Stress og udmattelse kan man nemt ende med at lide af, hvis man har et arbejde, der er ensformigt og hvor man er fanget i en statisk stilling. Det er desværre de forhold mange danskere arbejder under med kontorstole, der ikke tager hensyn til ens krop.

Hvis man derimod anskaffer sig en ergonomisk kontorstol, så vil man hurtigt opleve at man både kan øge produktiviteten og mindske stressen. Ens arbejdsstilling er altså vigtigt, hvis man skal bruge mange timer i den, så derfor er det meget vigtigt at man ikke sparer på noget. Selvom en ergonomisk stol kan koste lidt mere, er det en investering, der kan betale sig i sidste ende.

Forebyg smerter i ryg og lænd

Hvis der er noget, der er forstyrrende i hverdagen, så er det smerter i ryg og lænd. Det gør ondt, du føler ubehag, og man kæmper for at finde en arbejdsstilling, der ikke gør tingene værre. Og det er et problem for mange kontormedarbejdere, der bruger størstedelen af ​​deres dag i en kontorstol.

Den gennemsnitlige kontormedarbejder arbejder mere end 1.900 timer om året og sidder ved deres skrivebord størstedelen af tiden, og alligevel bruger de fleste længere tid på at vælge et skrivebord end de gør på at vælge en stol. Det er en rigtig dårlig ide, især hvis man allerede døjer med ryggen. Der er masser af undersøgelser, der viser forbindelsen mellem rygproblemer og nedsat produktivitet. På en arbejdsplads, hvor man gerne vil have et godt kontormiljø kan dette være et stort problem.

En dårlig kontorstol vil udelukkende være med til at forværre dine rygproblemer. Det er faktisk langt de færreste kontorstole, der er specielt skånsomme overfor ryg og lænd. Men vis man vælger en god ergonomisk skrivebordsstol, så kan man virkelig gøre underværker for sin ryg. Der er med andre ord ikke nogen undskyldning for fortsat at benytte en ringe stol, når din rygs redning ligger ligefor.

Forebyg skulder- og nakkeskader

Enhver der har oplevet slemme nakkesmerter ved, hvor ubærlig det kan være. Især hvis du bruger en god del af sin dag bag et skrivebord. Du kan udvikle spændinger og smerter i både skuldre og nakke, der gør det svært at koncentrere dig om dit arbejde. Når du begynder at have nakkepine, begynder du ofte også at opleve andre problemer som f.eks. øget stress, hovedpine og problemer med at løfte ting.

Nakke- og skuldersmerter kan skyldes en række faktorer, men det mest almindelige er sammentrækning af nerver i nakken, der oftest skyldes dårlige siddevaner eller dårlig kropsholdning. En løsning på disse problemer er den stol, du tilbringer det meste af din dag i. Ved at anvende efter en stol, der giver dig den nakkestøtte du har brug for, kan du aktivt være med til at forebygge smerter i nakke og skuldre. Det er noget, der i høj grad vil kunne gøre en mærkbar forskel i ens hverdag.

Der findes utroligt mange forskellige ergonomiske kontorstole på markedet og det kan godt være lidt intimiderende at skulle vælge en. Men når du først finder den rette, så vil du helt sikkert aldrig ønske at undvære den igen.

 

Hvilken type ergonomisk stol skal man vælge?

Der er ingen der siger, at det skal være nemt at vælge den helt rette kontorstol, men derfor vi nu alligevel gerne give dig en hjælpende hånd, så du kan få den stol, der passer til dig og dine behov. En ergonomisk kontorstol kan nemlig være rigtigt mange ting, da der både findes almindelige kontorstole, knæstole og siddebolde. Alle har deres fordele og ulemper, som man skal tage højde for når man vælger.

Desværre er der ingen løsning, der vil være optimal for alle, så det er i høj grad op til en selv, hvilken stol man ender med i sidste ende. Lyt til din krop og overvej nøje, hvad der kunne være et helt rette valg for lige netop dig.

Herunder vil vi gennemgå nogle forskellige typer af ergonomiske kontorstole og se lidt nærmere på deres fordele og ulemper.

Almindelig ergonomisk stol

Bare fordi en kontorstol ser helt almindelig ud kan den sagtens være ergonomisk designet. Man skal såmænd blot holde lidt øje med de små detaljer. Den almindelige kontorstol er nok den som de fleste foretrækker, fordi den ikke særligt iøjnefaldende og ”mærkelig”. Det er en stol, der vil passe fint ind på ethvert kontor og hvis det er en ordentligt model vil den kunne opfylde alle de krav man måtte have til en ergonomisk stol. Det er en type stol, der hvis den anvendes korrekt, vil forhindre at man kommer til at sidde og hænge i stolen eller ind over skrivebordet, hvilket i ellers kan lede til smerter og skader.

Man skal især være opmærksom på om stolen har støtte til lænden og om den følger kroppens naturlige form. Et justerbart armlæn og sæde er en selvfølge. Derudover skal den naturligvis have en masse forskellige indstillingsmuligheder. Hvis den kun kan justeres i højde og hældning, så er det ikke en god ergonomisk stol.

Hvis en almindelig kontorstol er indstillet korrekt, har man begge fødder solid placeret på jorden, med ryggen i en ret stilling. Armene hviler på armlænet parallelt med skrivebordets kant. Ens hoved skal være placeret direkte ud for ens computerskærm.

Knæstol

En knæstol er en særlig type kontorstol, der som regel ikke har noget ryglæn. Du har garanteret set eksempler på sådanne stole før og tænkt at det mere ligner et stykke moderne kunst end en stol. Men når man først prøver dem og bliver placeret i den modificerede knælestilling, så vil man opleve at det er overraskende komfortabelt. Ens hofter glider let frem, hvilket er med til at rette ens ryg ud og placere skuldre og nakke i en optimal position. Den primære støtte kommer fra sædet, med yderligere støtte ved skinnebenene.

Denne type kontorstol sørger for at vægten fordeles mellem ens bækken og knæ, hvilket er med til at reducere presset på ens rygsøjle. Dette gør at man undgår anspændthed og ømhed i lænden og benene. Det fremadlænede sæde gør simpelthen at ens rygsøjle pladers i en naturlig stilling, der ikke alene er sund for kroppen men også overraskende komfortabel.

Det skal dog lige nævnes, at det ikke er alle, der kan holde til at benytte en knæstol i længden. Nogle eksperter hævder også, at knæstole bedst egner sig til kortsigtede opgaver, hvor man ofte strækker sig frem. De siger også at man ikke skal bruge en knæstol i mange timer i træk, især ikke hvis stolen er en smule for lille eller for stor.

En knæstol er altså et interessant alternativ til de almindelige ergonomiske stole, men skal være sikker på, at man kan holde til at benytte den, for ellers kan det gøre mere skade end gavn.

Sadelstol

Det der er så unikt ved sadelstolen, er at dens design er inspireret af en heste sadel. Man kan benytte en sadelstol som skrivebordsstol og de er speciel på den måde, at man halvvejs står og halvvejs sidder når man bruger stolen, hvilket minder om den måde man er placeret når man sidder på en hest. Dette er med til at man opnår en sund kropsholdning, hvor benene er naturligt strakt og let spredt.

Denne stilling er især sund for folk med smerter i lænden og rygproblemer generelt. Faktisk er der meget der tyder på at en sadelstol ved længere tids brug kan være med til at styrke ryggens muskler, hvilket på længere sigt vil reducere de smerter man måtte have. Disse ergonomiske stole har justerbar højde, hvilket sikrer at den passer til enhver. Designet er skabt for at gøre op med mange af de problemer, man ofte oplever i forbindelse med skrivebordsstole, såsom problemer med blodomløbet og en dårlig kropsholdning.

Siddebold

Siddebolden er en helt anden type ergonomisk ”stol”. Som navnet antyder, så er det simpelthen en bold, der er stor nok til at man kan benytte den til at sidde på i længere perioder, hvilket også betyder at man kan benytte den som skrivebordsstol.

Den helt store fordel ved denne type stol er, at det er en stol type, der lægger op til bevægelse og aktivitet. Desuden er den fjedrende effekt med til at holde ens ben i bevægelse, hvilket naturligvis er sundt for cirkulationen og stimulerer musklerne. Dette er med til at reducere stress og træthed, og kan øge ens produktivitet. Siddende på en siddebold er det umuligt at ”hænge” i kroppen og dette gør at man automatisk er tvunget til at have en bedre kropsholdning. Man kan naturligvis få disse siddebolde i forskellige størrelser, så der er en til alle. Nogle modeller har desuden en ramme i bunden med hjul, så siddebolden er mere mobil.

Men nøjagtigt som med knæstole er der ikke blot fordele ved siddebolden. Fordelene er naturligvis tydelige og trods at det lyder en smule underligt, så er det virkelig en meget komfortabel stol. Ulemperne ved en siddebold er bl.a. at den ikke har nogle armlæn, hvilket kan være med til at give ømhed i nakke og skuldre. Derudover er der heller ikke nogen støtte til overkroppen som helhed og det er ikke optimalt i længden. Nogen går så vidt som til at sige, at brugere vil være mere fokuseret på at holde balancen end på at passe deres arbejde. Kombineret med slid på håndled, skuldre og albuer er der altså betydelige ulemper ved en siddebold.

Man skal naturligvis selv afgøre hvilken type stol, der er perfekt for en selv og hvis man har draget fordel af en siddebold, så er det naturligvis det rette for en.

Reclinerstol

For mange danskere er alvorlige rygproblemer allerede en realitet og for disse borgere kan det være virkelig svært at finde en stol, der er passer til deres behov. Selv mange almindelige ergonomiske stole hjælper ikke på deres problem, og det er naturligvis noget, der skaber en række udfordringer.

For nogen af dem er løsningen at de sidder tilbagelænet med fødderne oppe og det har fået flere til at benytte ergonomiske kontorstole med recliner-funktion. Det er mere eller mindre en lænestol til kontorbrug og hvis man gerne vil have komfort, så finder man næppe noget bedre.

Til disse stole kan det naturligvis være svært at benytte et almindeligt skrivebord, men heldigvis kan man få mindre borde, der fungerer sammen med stolen. Disse gør at man arbejde komfortabelt med en laptop eller lave papirarbejde.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at reclinerstole ikke er de mest praktiske stole at have på kontoret, men hvis det er til et hjemme kontor og man virkelige døjer med ryggen, så kunne det måske være svaret. Uanset hvad, så er det en komfortabel stol, der virkelig aflaster lænden og det er jo et af de helt store trækplastre.

Find ergonomiske kontorstole hos os

Som man nok kan se, så er der virkelig mange forskellige muligheder når det kommer til at vælge en ergonomisk kontorstol. Alle har hver deres præference og derfor er det naturligvis herligt, at man har så mange typer at vælge imellem. Det kan naturligvis også være besværligt at finde hoved og hale i de mange typer, så vi håber at du har fundet lidt inspiration her på siden.

Du kan altid finde et kæmpe udvalg af ergonomiske kontorstole her hos os, så du kan opnå en optimal og sund siddestilling på kontoret. Der er stole for enhver smag og ikke mindst for enhver pengepung, så selv hvis man har begrænsede midler kan man få en ergonomiske kontorstol. Det er uhyre vigtigt at man passer godt på sin krop, så ergonomiske kontorstole er komme for at blive og vi har kun lige set begyndelsen på de mange forskellige tiltag, der kommer indenfor den kategori.

Vi håber at du finder det du søger og får rigtig god fornøjelse ud af en ny, komfortabel ergonomisk kontorstol.

Scroll til toppen